milaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomomilaan-duomomilaan-arce-pacedom-milaancastello-sforzesco-milaan

L'impressione d'Oriente

Locatie: MUDEC, Milaan

Vanaf 2 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 is de tentoonstelling L'impressione d'Oriente, Arte e Collezionismo tra Europa e Giappone te zien in het Mudec in MIlaan. Een hele mond vol voor een geweldige expositie over de relatie tussen Europa en Japan door de eeuwen heen.

Het Mudec, Museo delle Culture, heeft al zijn expositieruimten beschikbaar gesteld om deze tentoonstelling vorm te geven. Je ziet niet alleen hoe en op welke vlakken Japan invloed heeft gehad op Europa, maar ook andersom. De invloed van Europa op Japan is door de eeuwen heen ook aanzienlijk geweest. Aan de hand van 170 werken, schilderijen, prints, etsen en meubelen afkomstig uit Europa en Japan, krijg je een beeld van hoe deze ontwikkeling verlopen is en nog verloopt.

Milaan_oriente

Wist je bijvoorbeeld dat kunstenaars als Monet, Lautrec, van Gogh, Rodin en nog veel meer Franse en Italiaanse meesters betoverd waren door het "Japonisme"? Een invloed die duidelijk tot uiting kwam in hun werken. Deze tentoonstelling geeft je hierin een duidelijk beeld en mocht je in de buurt zijn, is het absoluut een aanrader.

Geopend: maandag van 14.30 uur tot 19.30 uur. Dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur en donderdag en zaterdag van 9.30 uur tot 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 17 euro.

L'impressione d'Oriente
MUDEC, Milaan
2 oktober 2019 - 2 februari 2020

Milaan_oriente

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.