milaan-duomodom-milaanmilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempione

Giorgio de Chirico

Locatie: Palazzo Reale, Milaan

Palazzo Reale in Milaan pakt dit najaar uit met een grote expositie over Giorgio de Chirico, een van de meest briljante en controversiële protagonisten van de twintigste-eeuwse kunst. De in Griekenland geboren Giorgio de Chirico (1888-1978) raakte tijdens zijn reizen en kunststudie in Italië geïnspireerd door de geometrie van de pleinen en renaissantische gebouwen in de Italiaanse steden. Klassieke Italiaanse architectuur en symmetrie werden een groot thema binnen zijn werk.
Milaan_chirico

De Chirico ontwikkelede een eigen hybride kunstvorm die neoclassicisme, barok en metafysica combineerde. Het werk van De Chirico was van grote invloed op het werk van andere kunstenaars als René Magritte, Paul Delvaux, Salvador Dali, Carel Willink, Yves Tanguy en Max Ernst. 

Milaan_giorgio-chirico

De expositie in Milaan, waar hij in 1909 een half jaar doorbracht, brengt meer dan 120 meesterwerken van De Chorico tezamen. Afkomstig uit de collectie van grote internationale en nationale musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York, het Tate Modern in Londen, het Centre Pompidou in Parijs, de Menil-collectie in Houston en Italiaanse musea zoals de Pinacoteca van Brera, het Museo del Novecento in Milaan, de MART in Rovereto, de GAM in Turijn, de Peggy Guggenheim in Venetië en de Galleria Nazionale di Arte Moderna e Contemporanea (GNAM) in Rome. 

De Chirico 
Palazzo Reale, Milaan 
25 september 2019 - 19 januari 2020

Milaan_chirico

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan