milaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pacedom-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempione

Collectie Thannhauser

Locatie: Palazzo Reale, Milaan

Vanaf 17 oktober 2019 zal de wereldberoemde collectie van de kunsthandelaar Thannhauser uit het Guggenheim Museum in New York, te zien zijn in het Palazzo Reale in Milaan. De expositie duurt tot 1 maart 2020.

Milaan_thannhauser

Als je een liefhebber bent van impressionisme en post-impressionisme dan kun je zelfs speciaal voor deze tentoonstelling afreizen naar Milaan. De expositie omvat ruim 50 meesterwerken die het kunsthandelaars echtpaar Thannhauser verzamelde en in 1965 aan het Guggenheim museum schonk. In 1963 verloor de Duitse kunsthandelaar zijn eerste echtgenote en zijn kinderen en als gebaar voor de mensheid schonk hij zijn hele kunstverzameling twee jaar later aan het Amerikaanse museum. Zo had zijn kunstverzameling toch een bestemming. Zijn verzameling omvat meesterwerken van Renoir, Degas, Gauguin, Monet, Manet, Van Gogh en Picasso.

Milaan_thannhouser

Het is de eerste keer dat de collectie in Europa is en Milaan is de derde en laatste bestemming van de reizende expositie, daarna reist hij weer terug naar zijn thuisbasis New York. Maak dus zeker gebruik van de gelegenheid deze tentoonstelling te bezoeken want het is een unieke kans.

Geopend: ma 14.30 uur tot 19.30 uur, di, wo, vr, zo van 9.30 uur tot 19.30 uur, do, za van 9.30 uur tot 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 14 euro.

Guggenheim - La collezione Thannhauser. Da Van Gogh a Picasso
Palazzo Reale, Milaan
17 oktober 2019 - 1 maart 2020

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.