dom-milaanmilaan-duomomilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pace

Lucio Fontana - Omaggio a Leonardo

Locatie: Museo del Novecento, Milaan

Tot 12 september 2019 is de expositie "Lucio Fontana - Eerbetoon aan Leonardo" te bezoeken in het Museo del Novecento in Milaan. In het kader van het 500ste sterfjaar van de genius Leonardo da Vinci, besteedt ook dit museum ruimschoots aandacht aan dit jubileumjaar en aan Leonardo.

Milaan_fontana

De tentoongestelde kunstwerken zijn van de hand van Lucio Fontana en geven een moderne lezing weer van tekeningen, studies en sculpturen van Da Vinci. Het werk van Fontana, op papier en keramische sculpturen, dateert uit de periode 1930-1955. Je herkent tijdens de tentoonstelling de paardenstudies van Leonardo, maar ook de studies over veldslagen en ridders die Leonardo tekende voor zijn "Battaglia di Anghiari" (De slag van Anghiari) zijn duidelijk herkenbaar. Ook voor kinderen is dit een erg leuke expositie en zeker de moeite waard voor de Leonardo500-toerist.

Geopend: Maandag van 14.30 uur tot 19.30 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur en donderdag en zaterdag van 9.30 uur tot 22.30 uur. De expositie is inbegrepen bij de toegangsprijs van het museum. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Lucio Fontana - Omaggio a Leonardo
Museo del Novecento, Milaan
15 juni - 12 september 2019

Milaan_fontana

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.