dom-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaan

Roy Lichtenstein - Multiple Visions

Locatie: MUDEC, Milaan

Tot 8 september 2019 kun je in het MUDEC in Milaan (Via Tortona 56) de tentoonstelling over de werken van Roy Lichtenstein gaan bekijken. Meer dan honderd van zijn werken zijn bijeen gebracht en afkomstig uit alle delen van de wereld. Hij schilderde niet alleen maar maakte ook ontwerpen voor objecten van keramiek, glas en staal.

Milaan_roy-Lichtenstein

Naast Andy Warhol geldt Roy Lichtenstein als één van de spilfiguren van de Amerikaanse pop-art. Lichtenstein was na zijn studie aanvankelijk werkzaam als technisch tekenaar. Zo'n tien jaar later, vanaf 1961, begon hij aan zijn bekende werken. Voor deze kunstwerken, die eruit zien alsof ze gedrukt zijn, paste hij het Benday Dots systeem toe. een afbeelding wordt daarbij in een regelmatig geordend puntraster weergegeven, zoals dat toentertijd bij commerciële druktechnieken veel werd toegepast.

Milaan_ROY-LICHTENSTEIN

Lichtenstein maakte uitvergrotingen van beelden uit de consumptiemaatschappij, van strips of advertenties maar niet met het doel de maatschappij te bekritiseren. Hij wilde vooral de kijker op een nieuwe manier naar de werkelijkheid laten kijken. Lichtenstein koos voor zijn vergrote afbeeldingen uit stripboeken en comics meestal voor thema's als geweld of sentimentele romantiek. Zijn doeken zijn vaak van een enorm formaat, soms wel meer dan vier meter breed.

Milaan_ROY-LICHTENSTEIN

Deze tentoonstelling is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de onmiskenbare stijl en werken van de pop-artkunstenaar Roy Lichtenstein. Geopend: maandag van 14.30 uur tot 19.30 uur. Dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur en donderdag en zaterdag van 9.30 uur tot 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 17 euro.

Rpy Lichtenstein - Multiple Visions
Mudec, Milaan 
1 mei - 8 september 2019

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan