castello-sforzesco-milaanmilaan-duomomilaan-arce-pacedom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomo

Expositie Carlo Carrą

Locatie: Palazzo Reale, Milaan

In het Palazzo Reale kun je vanaf 4 oktober 2018 tot 3 februari 2019 een complete en bijzondere tentoonstelling bezoeken van de 20e eeuwse Italiaanse meester Carlo Carrą. Carlo Carrą (1881-1966) is een van de grondleggers van de futurische en later van de metafysische schilderkunst.

Milaan_carra_carlo

Tot ongeveer het begin van de Eerste Wereldoorlog schilderde Carrą voornamelijk futuristische werken, waarna zijn schilderstijl langzaamaan overging naar een meer statische, verstilde manier van schilderen. De beweging en dynamiek van het futurisme verdwenen en uiteindelijk schilderde hij vooral nog stillevens. Deze verstilde vorm van schilderen, eigenlijk het tegenovergestelde van het futurisme, noemde hij 'Pittura metafisica'.

Milaan_Carlo-Carra

De tentoonstelling in Milaan is de grootste en belangrijkste overzichtstentoonstelling ooit gewijd aan Carra. Ruim 130 kunstwerken van de Italiaanse schilder, voor het grootste deel gemaakt in Milaan, zijn vanuit de hele wereld bijeengebracht in het Palazzo Reale.

Carlo Carrą
Palazzo Reale, Milaan
4 oktober 2018 - 3 februari 2019
Geopend: ma 14.30 tot 19.30 uur, di, wo, vr, zo van 9.30 tot 19.30 uur, do, za van 9.30 tot 22.30 uur.

Milaan_carlo-carra

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.