milaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacemilaan-duomodom-milaancastello-sforzesco-milaan

Sanguine

Locatie: Fondazione Prada, Milaan

De tentoonstelling 'Sanguine' in de Fondazione Prada in Milaan was eerder dit jaar te zien in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MHKA) als onderdeel van het festival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'.

Met deze tentoonstelling wil curator Luc Tuymans de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok van onder anderen Georges de La Tour, Francisco de Zurbarán, Caravaggio en Diego Velázques in dialoog te plaatsen met werk van klassieke hedendaagse meesters, zoals On Kawara en Edward Kienholz, aangevuld met nieuw werk van hedendaagse sterren zoals Zhang Enli, Takashi Murakami en Danh Vo.

Milaan_sanguine

Curator Luc Tuymans heeft een intense kijkervaring samengesteld van meer dan 80 werken, gemaakt door 63 internationale kunstenaars, waarvan er meer dan 25 uitsluitend in de Fondazione Prada worden gepresenteerd. Tuymans haalde via uitzonderlijke bruiklenen nationale en internationale topstukken naar Antwerpen en Milaan voor deze expositie. Sanguine is een visueel weelderige en uitdagende tentoonstelling die oude meesters binnen brengt in de experimentele ruimten van hedendaagse kunst.

De expositie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 21.00 uur. Dinsdag gesloten. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Sanguine | Bloedrood
Fondazione Prada, Milaan
18 oktober 2018 - 15 februari 2019

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.