milaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-parco-sempione

Leonardo da Vinci Parade

Locatie: Museo Nazionale di Scienza en Tecnologia, Milaan

Tot 13 oktober 2019 is in het Museo Nazionale della Scienza e Tecnologia in Milaan een heuse Leonardo da Vinci Parade te bezoeken. Leonardo is altijd van grote betekenis geweest voor de stad Milaan en heeft er, dankzij de familie Sforza, duidelijk zijn stempel achtergelaten.

Deze zeer complete tentoonstelling is de eerste van vele initiatieven van de stad, die zullen gaan volgen ter gelegenheid van het vijfde eeuwfeest van de dood van Leonardo da Vinci (1519-2019) in 2019. De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de Pinacoteca di Brera. Je kunt er meer dan vijftig historische modellen zien die nagebouwd zijn aan de hand van originele tekeningen.

Milaan_leonardo-da-vinci

De Pinacoteca di Brera heeft dertig prachtige fresco's van Da Vinci en andere Lombardische kunstenaar uitgeleend voor de expositie. De tentoonstelling vormt zodoende een mooie dialoog tussen kunst en wetenschap. Een unieke gelegenheid om het werk van Leonardo da Vinci te bekijken! De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen, jongeren tussen 3 en 26 jaar(!) betalen 7,50 euro.

Milaan_leonardo-da-vinci

Leonardo da Vinci Parade
Museo Nazionale di Scienza en Tecnologia, Milaan
19 juli 2018 - 13 oktober 2019 Geopend: di t/m vr van 10.00 uur tot 18.00 uur
za, zo en feestdagen van 10.00 uur tot 19.00 uur
ma gesloten.

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.