milaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacedom-milaan

Expositie Modigliani

Locatie: Mudec, Milaan

In het MUDEC (Museo delle Culture) in Milaan is vanaf 20 juni tot en met 4 november 2018 een tentoonstelling te zien over het leven en de werken van de uit Livorno afkomstige schilder en beeldhouwer Amadeo Modigliani.

Deze kunstenaar, wonend en werkend in het Parijs van het begin van de twintigste eeuw, was in deze periode absoluut één van de meest belangrijke kunstenaars van de Lichtstad. Hij drukte zijn stempel op wijken als Montmartre en Montparnasse met zijn leven als bohémien. Hij vertegenwoordigt een stroming die zich het primitivisme noemt, dat uit zich met name in zijn Afrikaans en Egyptisch aandoende sculpturen.

Milaan_modigliani

Op de tentoonstelling in Milaan zie je als bezoeker een aantal van zijn belangrijkste werken en veel interactieve media ondersteunen de expositie. Maandag is de expositie geopend van 14.30 uur tot 19.30 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur en donderdag en zaterdag van 9.30 uur tot 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 euro.

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.