milaan-parco-sempionemilaan-duomodom-milaanmilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pace

Expositie Albrecht Dürer

Locatie: Palazzo Reale, Milaan

Van 21 februari tot 24 juni 2018 presenteert het Palazzo Reale in Milaan de tentoonstelling 'Dürer en de Renaissance tussen Duitsland en Italië'. Albrecht Dürer (1471-1528) was een veelzijdig kunstenaar, vooral bekend vanwege zijn tekeningen, kopergravures en houtsneden. In 1494 maakte Dürer een reis naar Italië en bracht veel tijd door aan het Gardameer, in Milaan en in Venetië. Dat zorgde voor een unieke wederzijdse beïnvloeding tussen kunstenaars uit Noord- en Zuid-Europa (Dürer en zijn Duitse tijdgenoten aan de ene kant en grote Italiaanse kunstenaars als Giovanni Bellini en Leonardo Da Vinci aan de andere kant), tussen het einde van de 15e euw en het begin van de 16e eeuw.

Milaan_albrecht-durer

Op de tentoonstelling in Milaan is vooral aandacht voor die kruisbestuiving tussen Duitse en Italiaanse topschilders in het tijdperk van de Renaissance. Op de expositie zijn meer dan 130 werken te zien, waaronder schilderijen, tekeningen, gravures, manuscripten en aquarellen. Voor een belangrijk deel zijn het topstukken uit het werk van Dürer. Hierbij komen Dürers banden met Venetië en Italië aan bod en ook zijn interesse voor spiritualiteit, natuur, geometrie en architectuur.

Milaan_Durer_Palazzo_Reale

Daarnaast kan je op de tentoonstelling in het Palazzo Reale werk zien van Duitse en Italiaanse tijdgenoten van Dürer en hedendaagse kunstenaars. Zoals Lucas Cranach, Albrecht Altdorfer, Hans Baldung Grien, Hans Burgkmair en Martin Schongaue (Duitsland) en Giovanni Bellini, Andrea Mantegna, Leonardo da Vinci, Giorgione, Tiziano, Andrea Solario en Lorenzo Lotto (Italië).

Dürer e il Rinascimento tra Germania e Italia
Palazzo Reale, Milaan
21 februari - 24 juni 2018

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan