dom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomo

Milaan-San Remo

Locatie: Piazza Duomo, Milaan

Milaan-San Remo is de eerste grote klassieker van het wielerseizoen en met ruim 290 km is het in het moderne wielrennen tevens de langste professionele eendagskoers van het jaar. De bijnaam van de beroemde wielerwedstrijd is La Classicissima of La Primavera ("De Lente"), al spreken sommigen ook van la prima vera, de eerste ware wielerklassieker van het jaar.

Milaan-Sanremo zal dit jaar (16 maart) niet starten vanuit Milaan. De start van La Primavera verschuift naar Pavia, een stadje van zo'n 80.000 inwoners dat zo'n 35 kilometer ten zuiden van Milaan ligt. en vervolgens gaat het richting zuidwesten, over voornamelijk vlakke wegen in Lombardije, naar LiguriŽ. De tweede helft van de koers loopt langs de badplaatsen aan de Ligurische kust via de Via Aurelia naar de finish in San Remo.†In de finale blijven de Cipressa en de Poggio de scherprechters van dienst. Vorig jaar was Mathieu van der Poel de winnaar van deze beroemde klassieker.

Milaan_milan-san-remo

De geschiedenis van Milaan-San Remo begint op 14 april 1907, toen om vijf uur 's ochtends 33 renners aan de start stonden van de eerste editie. Van 1935 tot en met 1953 werd deze wedstrijd verreden op 19 maart, de feestdag van Sint Jozef, vandaar zijn andere bijnaam, de Sint-Jozefsklassieker.

Van 1954 tot 2012 vond de wedstrijd plaats op de zaterdag het dichtst bij 19 maart of op 19 maart als deze datum op een zaterdag viel. In 2013, 2014 en 2015 werd de wedstrijd op zondag verreden. Vanaf 2016 wordt de wedstrijd weer op zaterdag verreden.†

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan