milaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomomilaan-piazza-duomo

Bergamo

Bergamo is lang niet zo bekend als Milaan, maar de stad is zeker een bezoek waard! Je zult versteld staan van de bijzondere sfeer en al het moois dat hier te zien is! 

bergamo- foto dennis faroBergamo bestaat feitelijk uit twee verschillende steden: de in een dal gelegen lage stad, de Città Bassa, en het oudere historische centrum boven op een heuvel, de Città Alta oftewel de hoge stad. In de Città Bassa vind je vooral mooie winkels, trendy restaurants en brede lanen om op zondagmiddag doorheen te slenteren. De hooggelegen Città Alta biedt veel historie en natuurlijk een schitterend panorama op de omliggende omgeving. Beide delen van Bergamo zijn met elkaar verbonden door verschillende trappen, maar ook door een kabelbaan, de funicolare. Extra leuk om de stad vanuit de hoogte aan je voorbij te zien trekken!

Een paar tips voor een bezoek aan Bergamo:
*Bergamo heeft een bijzonder interessant kunstmuseum, de Accademia Carrara, met bijzonder werk van bekende Italianen, onder anderen Bellini, Botticelli en Rafaël. Sinds de jaren negentig beschikt het museum ook over een collectie moderne kunst, met werk van wereldberoemde artiesten als Kandinsky.

Let op: de Accademia Carrara is op dit moment gesloten vanwege een grootschalige restauratie. Een deel van de collectie is nu te zien in het Palazzo della Ragione in de Città Alta. Kijk op de website van het museum voor meer informatie.

bergamo-duomo-foto dennis faro*De kathedraal, die aan hetzelfde plein ligt als de Santa Maria Maggiore, was eerst gewijd aan de heilige Vincentius, maar kreeg later Sant’Alessandro, de beschermheilige van Bergamo, als naamgever. Ga binnen vooral even kijken naar de schilderijen van de Venetiaanse schilders Bellini en Tiepolo. Naast de Duomo vind je de doopkapel en de speciale grafkapel van Bartolomeo Colleoni.

*Het Piazza Vecchia, oude plein, is het kloppend hart van de Città Alta. Het plein wordt omringd door schitterende gebouwen, zoals het Palazzo del Podestà, het Palazzo della Ragione (waarin je nu tijdelijk een deel van de collectie van de Accademmia Carrara vindt) en de Biblioteca Civica. Op de terrassen rondom de Fontana Contarini is het goed toeven.

*Een schitterend uitzicht heb je vanaf de Torre Civica, die door de inwoners van Bergamo ook wel Il Campanone wordt genoemd, de grote klok. Elke avond om klokslag 22.00 uur slaat hij – jawel - honderd keer. Dankzij de lift is het een kleine moeite om de toren te ‘beklimmen’. Eenmaal boven kun je met mooi weer zelfs de Alpen zien.

*In het Parco delle Rimembranze in de Città Alta, dat is aangelegd rondom een middeleeuwse burcht, maak je een wandeling tussen de bomen of picknick je op een van de frisgroene grasvelden. Het park biedt een mooi uitzicht over de stad. 

bergamo-foto dennis faro 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.