dom-milaanmilaan-duomomilaan-piazza-duomomilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempione

Naar zee!

In Milaan kan het, zeker 's zomers, drukkend heet zijn. De perfecte ontsnapping aan de hitte? Een dagje naar zee!

cinque_terre_vernazzaDat kan natuurlijk niet in Milaan zelf, maar ten zuiden wacht de Italiaanse regio Ligurië. Deze regio is een kleine, smalle kustregio, aan de ene kant ingesloten door de zee, aan de andere kant door de bergen.

Ligurië bestaat uit twee delen, gelegen aan weerszijden van de hoofdstad Genua. Het deel dat ten noorden van Genua ligt heet de Riviera di Ponente maar wordt vanwege de vele bloemen ook wel de Bloemenrivièra genoemd. Het deel ten zuiden van Genua wordt de Riviera di Levante genoemd.

Vooral langs de Riviera di Ponente vind je veel zandstranden. In de zomer bieden alle kustplaatsjes het nodige vertier, maar vooral leuk om te bezoeken aan deze kant van Genua zijn Ventimiglia, Bordighera, San Remo, Imperia, Alassio en Albenga.

De Riviera di Levante biedt een wat ruigere kustlijn. Hier vind je, naast verschillende vissersdorpjes, het elegante Portofino en de minder bekende maar charmante stad Chiavari. Eyecatchers van de Riviera di Levante zijn echter zonder twijfel de vijf schilderachtige dorpjes bij Cinque Terre. 
strand

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.