Cotoletta Milanese
De originele cotoletta Milanese (een speciale schnitzel) wordt gemaakt van een kalfskotelet, die gekruid, gepaneerd en in boter gebakken wordt. Tegenwoordig zijn er vele varianten, zonder bot, met varkens- of kippenvlees, maar de originele cotoletta blijft toch echt het lekkerst!
Ingrediënten voor een 'Milanese schnitzel' voor 4 personen:
4 kalfskoteletten (met bot dus!)
meel
eieren
paneermeel
boter
zout
citroen
Bestrooi de kalfkoteletten met bloem en haal ze achtereenvolgens door het geklopte ei en het paneermeel. Zorg dat alle zijden goed bedekt zijn en druk het paneermeel goed aan.
Laat de boter smelten in een koekenpan. Bak de kalfskoteletten gaar en bestrooi ze voor het serveren met zout. Garneer met partjes citroen.
Milaan, bella città
Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.