milaan-duomomilaan-arce-pacemilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaan

Panettone met zoete vulling

Een eenvoudig nagerecht, maar zeer lekker en heel veel genuttigd door de Italianen, met name in de periode rondom kerst. Of juist erna - om al die panettone's die kado worden gegeven op te maken....

Milaan_recept-panettone.jpgIngrediënten:
panettone
banketbakkersroom (evt. helft chocoladeroom)

Snijd de bodem van de panettone eraf met een lang broodmes. Hol de panettone voorzichtig uit, waarbij je de wanden en/of bovenkant niet moet beschadigen. Snijd het binnenste van de panettone in blokjes en meng dit met de room.
Vul vervolgens de panettone met dit mengsel en sluit de onderkant door de bodem er weer op te 'plakken'. Zet de panettone rechtop en bestuif hem met poedersuiker.

Uiteraard kun je de panettone ook vullen met ijs (verschillende soorten) of een mengsel van mascarpone en slagroom. Simpel maar lekker!  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan