milaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionemilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pacedom-milaan

Met de taxi in Milaan

Taxi's worden, net als in veel grote steden, ook in Milaan veel gebruikt. Het kost uiteraard iets meer dan het openbaar vervoer, maar het is lang niet zo duur als een taxiritje in Nederland.

Milaan_ov-taxi.jpgMilaan kent een goed werkend reserveringssysteem voor taxi's. Bijna elke winkel, elk hotel en elk restaurant kan een taxi voor je bestellen. Bij de bevestiging krijg je naast de verwachte aankomsttijd ook een nummer of een code van de taxi. Zo kan er geen verwarring ontstaan als meerdere personen een taxi besteld hebben.

Een taxi op straat aanhouden is eigenlijk not done, maar er zijn wel tal van taxistandplaatsen waar je meestal een of meer taxi's vindt.

Het starttarief varieert in Milaan van € 3,20 (overdag) tot € 6,20 ('s avonds). In de stad betaal je vervolgens een tarief van € 1,59 per gereden kilometer. Een rit naar een van de luchthavens is duurder. Vanaf Malpensa is er een vaste prijs van 90 euro per rit, naar het centrum van Milaan. Vanaf Linate is er geen vaste ritprijs, maar loopt de meter. Voor bijvoorbeeld bagage kan er een toeslag worden berekend.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan