milaan-duomodom-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaan

Metro in Milaan

Milaan heeft een goed metronetwerk dat onder een groot deel van de stad loopt en de verschillende wijken met elkaar verbindt. Zo reis je in een mum van tijd van de ene bezienswaardigheid naar de andere en kun je makkelijk ook de minder centraal gelegen wijken van Milaan bezoeken.

Milaan_Metro_(2).jpg

De metro, van vervoersbedrijf ATM, heeft vier lijnen, met elk een eigen kleur: rood, groen, geel en paars. Linea 1 (rood) loopt van Sesto FS naar Rho Fiera/Bisceglie. Linea 2 (groen) verbindt Assago/Abbiategrasso met Cologno Nord/Gessate. Linea 3 (geel) loopt van Comasina naar San Donato en de supermoderne linea 5 (paars) van Bignami naar het San Siro Stadion. De vier lijnen kruisen elkaar op een aantal punten, zodat je gemakkelijk over kunt stappen. De meest centrale lijn is de rode lijn, die van oost naar west door Milaan loopt (en viceversa) en je naar de meeste centrale bezienswaardighdìeden als de Duomo en het Castello Sforzesco brengt.

Milaan_Metro_(3).jpg

Kaartjes
Metrokaartjes koop je bij de automaat of het loket op metro- en treinstations of bij een van de vele tabacchi of (tabakszaken) of krantenkiosken in Milaan. Deze kaartjes kosten € 2,00 per stuk en zijn negentig minuten geldig. Hiermee reis je makkelijk van de ene naar de andere kant van de stad. Als je van plan bent om een dag met de metro kriskras door Milaan te reizen, kun je een 24-uurs ticket kopen voor € 7,00, voor een weekkaart betaal je € 18,00. Maar je kunt ook een 10-rittenkaart kopen voor € 17,00, of meerdaagse ov-kaarten die meteen ook geldig zijn voor bus en tram. 

Voor alle kaartjes geldt dat ze pas geldig zijn nadat je ze hebt afgestempeld in een van de automaten. Volwassenen met een geldig vervoersbewijs mogen maximaal twee kinderen tussen zes en tien jaar gratis mee laten reizen; kinderen van vijf jaar en jonger reizen ook gratis mee. Denk er wel aan dat je je afgestempelde metrokaartje bewaart want vaak moet je ze weer invoeren om het metrostation te verlaten. 

(foto's Albert van den Boomen)

Milaan_Metro_(4).jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
13-04-2014

Peter Lansink | Where dan we Buy tickets for THE public transport naar Malpensa? Thank you for THE information. peter, Holland



Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan