dom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomomilaan-arce-pacemilaan-duomo

Palazzo Reale

Het Palazzo Reale was in een ver verleden het koninklijk paleis van Milaan, tegenwoordig is het een museum en expositieruimte voor hedendaagse kunst. De afgelopen jaren schitterden hier meesterwerken van onder anderen Chagall, Da Vinci, Giotto, Kandinsky, Pollock, Van Gogh en Warhol.

Milaan_Palazzo-Reale

Het Palazzo Reale heeft in de geschiedenis van Milaan altijd een belangrijke rol gespeeld. Al in de 11de eeuw stond hier een gebouw wat dienst deed als zetel van het stadsbestuur. Tussen 1330 en 1336 werd het in opdracht van Azzone Visconti helemaal vernieuwd om als hoofdkwartier van de heren van Milaan te dienen. Later verloor het paleis deze functie en dat luidde een verval in. In 1598 werd er het eerste permanente theater van Milaan gevestigd. Dit houten gebouw werd in 1737 in steen herbouwd, maar dat ging in 1776 verloren door een grote brand.

Milaan_palazzo-reale-museum

Het huidige gebouw staat er sinds 1778 en is een ontwerp van Guiseppe Piermarini, de architect die ook het Scala ontwierp. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep het gebouw averij op door twee bommen. Vooral het prachtige neoclassicistische interieur kreeg het toen zwaar te verduren. Zo kan je nu nog een van de zalen bezoeken die half verwoest is achtergelaten, als getuige van de oorlog. In 1965 kocht de gemeente Milaan het gebouw en het wordt sindsdien gebruikt voor kantoren, musea en belangrijke tijdelijke exposities. Je vindt het Palazzo Reale vlakbij de Duomo, naast het Museo del Novecento.

Palazzo Reale
Piazza del Duomo 12, Milaan

Milaan_Palazzo-Reale

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan