dom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-duomomilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempione

Museo del Novecento

Het Museo del Novecento in Milaan is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Italië. Het is gevestigd in het Palazzo dell'Arengario, vlak bij de Piazza Duomo en het Palazzo Reale.

Het museum werd geopend in 2010 en beheert een van de grootste collecties in Italië van Italiaanse en internationale kunst uit de 20e eeuw. De collectie bstaat vooral uit schenkingen van rijke families en verzamelaars uit Milaan en de rest van Italië. Naast de vaste collectie zijn er ook altijd wisselende exposities met hedendaagse kunst in het museum.

Milaan_Museo_del_Novecento.jpg

Collectie
Er zijn afdelingen voor diverse stromingen in de moderne kunst, zoals Futurisme, Spatialisme en Arte Povera. Museo del Novecento heeft in haar collectie werken van de belangrijkste Italiaanse kunstenaar, zoals Amedeo Modigliani, Giorgio de Chirico, Giuseppe Pellizza da Volpedo, Umberto Boccioni, Giacomo Balla, Carlo Carrà, Lucio Fontana, Salvatore Garau, Giorgio Morandi en Mario Sironi. Ook van internationale beroemdheden als Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Georges Braque, Piet Mondriaan, Paul Klee en Henri Matisse.

Milaan_museo-novecento

Restaurant
Het museum heeft ook een boekwinkel en een restaurant-bar op de bovenste verdieping van het gebouw, met een prachtig uitzicht over Piazza del Duomo. In het restaurant zie je het schilderij The Fourth Estate van Giuseppe Pellizza da Volpedo. De openingstijden van het museum zijn op maandag van 14.30 tot 19.30 uur, van dinsdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur. Op donderdag en zaterdag is het museum tot 22.30 uur geopend. Entree 5 euro.

Museo del Novecento
Via Marconi 1, Milaan

Milaan_museo-novecento

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.